一行六人,諗住去尖沙咀搵個地方慢慢坐下食飯,有人提議嚟呢度試吓,其實OpenRice同eatigo都有得訂座,eatigo 仲要六點半入座有半價優惠,但最後我哋揀咗OpenRice,因為冇註明限時,再打電話confirm咗Booking。我哋六點半去到,食到大概八點三嘅時候,職員同我地講佢八點半有其他Booking,想我地離座。我哋詢問點解唔一早講明有限時,佢話因為OpenRice冇得俾佢同我地溝通,呢個究竟係一個乜嘢爛理由?仲話見我哋多人已經俾我哋食多左半個鐘,佢哋係限時1.5小時。咁我哋問會唔會俾返少少折扣我哋,佢話唔可以。其實我覺得餐廳係我哋打電話去confirm Booking嘅時候,或者我哋入座之前可以提返客人佢哋有限時,咁嘅服務就算俾你食龍肉都唔會食得開心。到最後埋單,職員話信用卡只收american express, 都無所謂,我哋有呢張咭,但係搞咗好耐,佢最後都出唔到張信用卡單俾我簽名,但係就話扣咗數,唔係需要我簽名先過到數㗎??佢最後俾咗張食嘢order單我哋,叫我地遲啲有問題可以搵返佢地。其實有啲擔心囉。講返啲嘢食黑毛豬串燒拼炸蕃薯條呢個係全晚最好食嘅菜式,啲豬味幾

講返啲嘢食

黑毛豬串燒拼炸番薯條

黑毛豬串燒拼炸蕃薯條

呢個係全晚最好食嘅菜式,啲豬味幾濃,又唔會太過熟,有肉汁,炸蕃薯條特別,不過唔襯茄汁會好啲..

明太子蟹肉意粉

羅勒帶子意粉

蟹肉明太子意粉 and 羅勒帶子意粉

佢兩個意粉都煮到一Pat野咁,一啲都唔彈牙,明太子意粉冇明太子味,得啲蟹子鋪喺上面。總之意粉最重要嘅就係彈牙!佢呢兩個菜係負分

黑松露芝士蟹蓋意大利飯

黑松露芝士蟹蓋意大利飯

唔好俾佢個名呃左,佢只係用過鞋蓋做一個器皿裝住啲飯, 入邊唔見有蟹肉或者蟹味,不過其實味道唔錯都還可以,不過份量真係太少,$198唔值
同埋下面唔知點解鋪左一堆糖!唔小心個匙羹掂到都會甜耶耶...

白汁青口

白汁青口, 中規中矩。

至於餐廳環境,枱同枱之間有啲迫,同埋初頭一入去有陣廁所香精味,好味多人開始有浸油煙味。

建議大家如果想搵間餐廳食下飯傾吓計,咁就唔好搵呢間,因為你食食吓個感覺係俾人趕走

2018-11-07
黑毛豬串燒拼炸番薯條