完咗主日崇拜,會合老友一齊去食晏,誤打誤撞經過Curry Boy。好奇心驅使下,我倆勁有默契,決定試新嘢。餐廳面積細,但五臟俱全。外有雅座,頗帶歐陸Feel;店內則以開放式廚房設計,坐入去唔覺太迫澀。我哋點咗Menu上嘅兩款推介,包括黑啤牛肋肉以及黑毛豬肉餅加太陽蛋咖喱飯。上菜後,由於賣相都算幾有睇頭,致大家都急不及待,衝著為碟飯「打個卡」。至於味道,整體來說,唔錯!牛肋肉中規中矩,反而最令我倆驚喜嘅,係個黑毛豬肉餅…… 咬落口外脆內軟,鮮嫩多汁,不得不由衷讚嘆廚師嘅手藝。我相信呢度應該係最近先至開業。喺用餐期間,偶然發現牙簽筒、埋單皮套,甚至送俾食客去除口氣嘅薄荷糖皆印上食店嘅名字……由此可見餐廳老闆對運作要求一絲不苟,咁有心經營嘅食店,真係要多啲嚟捧場。

2024-04-07
  • 黑毛豬肉餅太陽蛋咖喱飯