2015-03-27 324 瀏覽
通常落得去旺角女人街附近食嘢,當然一心以「平靚正」為標準,今日心血來潮,重臨呢間以手打烏冬著稱嘅八福,因為好耐以前已經食過,印象中味道都唔錯的。既然佢以打手烏冬做生招牌,又咁耐冇食,當然點都叫返個烏冬嚟試下係咪仲係咁架勢啦!晚餐時分,見到又有二人餐可以叫,貌似幾抵食,於是就順利成章叫咗個二人套餐。套餐包兩個正食(冷/熱烏冬),另外可以揀三款小食,包一杯熱飲(如果凍飲就要加$1)。我地今晚叫左熱烏冬,清清地。至於小食方面,我地以炸物為主,揀咗炸帶子、炸雞翼同汁燒金菇牛柳卷。只可以淡然講一句:平平無奇。又唔係好難食,但係又完全算唔上好食 。如我開頭所講,我期望嘅係「平靚正」俱備,但呢度只係做到「平」一樣咁大把,因為呢一餐只係需要$118

二人餐-熱烏冬
二人餐炸物小食