2019-09-28
今日出咗嚟中環有啲嘢做,因為個event未夠鐘嘅關係,所以就嚟咗Cafe Landmark依度坐一陣,志在搵個地方坐下飲杯茶,食下野打底。入嚟嘅時候其實仲係緊緊serve緊下午茶,所以我哋就自然咁嗌咗個二人用Afternoon Tea Set,佢哋個Tea Set有3層,上面兩層都係鹹點,最底就係甜點。鹹點都係都幾多款式,有普通啲嘅春卷、三文治,又有特別啲嘅鮑魚仔撻,全部都幾好味。至於甜品就比較一般,有Brownie,最正仲有焦糖布甸,味道都唔錯嘅。食食吓餐廳都開始轉DINNER,見到人哋食先醒起Cafe Landmark最出名嘅就係龍蝦意粉。我哋見到人哋食,突然之間又好想食,所以就叫咗一份share喇。佢哋個龍蝦意粉係出晒名咁正,因為係用半隻龍蝦拆肉,再加埋香濃嘅忌廉汁,每碟新鮮煮。雖然收二三百蚊一碟,但係物有所值。所以有陣時嚟到中環,有時候都會心思思想想食一次。下次有機會,就再嚟過啦。