2019-12-29 97 瀏覽
上網見到尖沙咀柯士甸道有間新開嘅酒吧餐廳,勁多好評,咁啱今日行過附近就過嚟裝下。七點零去到唔算好多人,可以揀自己鍾意坐嘅位置,可惜有一個好有特色嘅雀籠佈置位已經俾人坐咗,咁我哋就揀咗一個角落嘅沙發位,都好chill架。Menu set咗喺平板電腦度,有好多款酒可以揀,唔飲酒嘅朋友好似我咁,叫返杯Mocktail又得。呢度啲飲品都做得好精緻,見到心情都靚晒,仲好好飲添!🥂Before 12lemon juice, angostura, sugar, tonic water🍹Happy Ending Pineapple juice, lime juice, passion fruit, soda water 食物方面,真係出乎我意料之外,估唔到一間餐廳酒吧,可以做得咁細緻,相信老闆一定係一個有好有要求嘅人,佢哋追求嘅唔單只係味覺嘅享受,亦都要做到視覺上嘅享受!每一款食物嘅擺盤都好花心思,味道比一般餐廳更勝一籌!🐙八爪魚沙律- 將八爪魚設成薄片,加上調製嘅醬汁,配上一啲食用花返做點綴,食落去有微辣嘅感覺,又酸酸地,胃口即刻開晒💞🦀阿拉斯加蟹肉配牛油果醬- 做得非常豐厚,有層次感!底部鋪滿又軟

🥂Before 12

🍹Happy Ending

🦀阿拉斯加蟹肉配牛油果醬- 做得非常豐厚,有層次感!底部鋪滿又軟又滑嘅牛油果肉,面頭好多阿拉斯加蟹肉,用咗啲食用花瓣,又健康又吸睛!見到真係少女心爆發!

🍝蕃茄自家製pesto醬蕎麥麵- 呢個係專為素食者而設嘅一個主菜,店舖用上有機番茄,一啖咬落去已經爆汁,清清甜甜。青醬都係自家調配,有椒絲同菇片,醬汁味道剛好,醬汁掛滿喺每一條麵上面,簡單但好用心嘅菜式👍🏻

法國油封鴨髀- 驚喜不斷,估唔到係酒吧餐廳會有呢個菜底,仲要煮得非常非常好味😋用刀輕輕切落鴨髀時,會聽到脆卜卜嘅聲音,鴨肶好油潤,再沾上碟上用醋劃成既花,味道又提升一個層次。伴碟除咗靚之外,味道亦絕不馬虎,薯仔味道好突出,仲有少少薑味,咬落去有種香濃軟滑嘅感覺,我同老公超鐘意!💓

臨走時見到坐喺雀籠位嗰台客已經走咗,雖然冇得坐都忍唔住影返張相,遲啲一定要再約朋友仔嚟一齊食下飲下野,星期五六晚9:30後仲有live Music,今次趕住去睇戲唔得閒留低,下次絕不能錯過!
呢度侍應嘅服務亦都超讚,有耐性又有效率,行過見到有兩間房,原來一間遲啲可以睇波,一間遲啲可以唱卡拉OK,同朋友包房黎玩最適合不過!!
2019-12-28