餐廳: 一鼎‧台式火鍋 (屯門時代廣場北翼)
資訊:

2023-01-07 99 瀏覽
嘩嘩嘩!有福啦!屯門又開新餐廳啦!呢間台式火鍋裝修風格都好平實低調,唔會有花巧嘢,反而係盡用店舖空間,俾最舒服嘅體驗顧客,坐又坐得舒服,同隔離枱又隔得夠遠,連出去攞野食都唔會覺得迫。重頭戲黎啦! 呢間餐廳實在太多賣點,唯有揀啲重點黎講!🤪第一,靚牛!呢間火鍋店主打M4澳洲和牛,估唔到係有開放式廚房,睇到廚師即場切牛肉🤩,所以上碟嘅牛肉絕對唔係凍冰冰!而且無論係邊一款肉,一眼都睇得出係又新鮮又係靚部位,我一餐叫咗差唔多10碟,每碟質素都係咁好!想專門食牛嘅朋友仔可以放心黎食!第二,極好味嘅紅燒鹵水系列!小編本人好鍾意食台式鹵肉,牛展、牛肚同牛筋都係我嘅favourite ❤️❤️ 食過好多間放題都係等你自己放入鍋到煮,其實一啲都唔好味。但係呢度上碟份量勁多之餘,仲要係超入味!!🤯好味到我會用100蚊係普通餐廳買黎食,仲要係覺得抵食個種,最後我地encore咗呢3款鹵肉3、4次,打呢篇文嘅時候又回味緊。🤤🤤第三,任飲台式手搖茶!痴線,竟然有得任飲芝士奶蓋綠茶同埋芝芝芒芒,我都係抱懷疑態度,以為唔好飲,點知一鼎又成功俾到巨大驚喜我。真係勁好飲🤯❤️‍🔥 芝芝芒芒好飲到我會肯俾錢買,又有鮮芒果,又唔

重頭戲黎啦! 呢間餐廳實在太多賣點,唯有揀啲重點黎講!🤪

第三,任飲台式手搖茶!痴線,竟然有得任飲芝士奶蓋綠茶同埋芝芝芒芒,我都係抱懷疑態度,以為唔好飲,點知一鼎又成功俾到巨大驚喜我。真係勁好飲🤯❤️‍🔥 芝芝芒芒好飲到我會肯俾錢買,又有鮮芒果,又唔係死甜,又有茶味,連奶蓋都做得好出色!飲咗2杯意猶未盡。

其實呢間鋪其他野都好高質,無奈篇幅有限講唔哂,都想提一提:
1. 自助區款式夠多,稀少款亦有
2. 醬油區竟然有唔同嘅植物油揀,杞子油我真係第一次試
3. 冷泡茶任飲
4. 自助雪糕好食😋
5. 上菜速度快
6. 有鮑魚任食!仲要係清好內臟!爽嘅!

好啦,我已經download咗個App,plan緊下次再黎啦!依家會員仲有台式飲品買一送一添!