瓊華中心一向多嘢食,想OpenRice見到呢間八幡屋涮涮鍋有好多好評,一於去試吓啦!呢度嘅火鍋價錢分好多種😁😁分日子、牛肉級數、食物種類,一個表可以睇晒。平日(星期一至四淨食火鍋90分鐘就最平, 百幾蚊就有交易~ 加埋刺身放題又會貴少少~Happy Thursday一於食豪少少啦!最尾決定要C3餐150分鐘成人頭盤(澳洲M5和牛)由於係食和牛嘅關係,人頭要368佢有大概10款湯底揀,我哋揀咗骨膠原豬骨湯,味道唔錯,偏向清淡。🉑🉑呢個餐可以任食M5和牛肉拼盤!我哋坐低無耐就上咗一碟M5和牛肉拼盤同埋A4和牛拼盤啦,牛肉味香濃,肉質嫩滑。😋😋美國黑豚片冇牛肉咁好食同埋咁搶手,不過都有豬肉香味嘅,肉質一啲都唔鞋口!🤩🤩海鮮拼盤有帶子、蜆肉、青口、墨魚丸等等,以放題來講質素算係唔錯,唔算話好大隻,不過都偏向新鮮,沒有發霉的情況,海鮮味唔算好重,最好點一點豉油先食😅左邊係第一round , 右邊係第二round🙌🏻呢度嘅刺身值得一讚😃😃有出面居酒屋嘅質素,吞拿魚、劍魚腩、三文魚、甜蝦、仿鮑魚片刺身、八爪魚、赤貝刺身、珍寶帶子同埋希靈魚刺身~吞拿魚、劍魚腩、三文魚呢啲都幾有魚香味,赤貝刺身好夠爽口

左邊係第一round , 右邊係第二round🙌🏻

吞拿魚、劍魚腩、三文魚呢啲都幾有魚香味,赤貝刺身好夠爽口,甜蝦細細隻,味道都OK。前後叫咗兩次😛

食完刺身,我哋仲去出面嘅自助區攞咗啲壽司返嚟,三文魚腩壽司好好食呀!😊

串燒嘅種類都算多,我哋分別叫咗蒜香雞中翼同埋鹽燒多春魚~蒜香雞中翼味道都唔錯,😃雞肉夠嫩滑,食得一啖嘅係唔會太鹹。至於鹽燒多春魚比較瘦削,多春魚籽不算很多!

天婦羅味道正正常常,種類都多

最尾梗係食返啲甜品啦!呢度嘅甜品種類好多,叫咗兩串甜嘅串燒:燒日本蕃薯仔同埋焦糖燒菠蘿,日本蕃薯仔都係正常放題嗰啲味,不過個燒菠蘿的確有一層薄嘅焦糖脆,好好食!燒得幾好~ 仲攞咗少少日式和果子、芒果布丁、牛奶布丁同埋啫喱

至於出面自助區,有麵食、蔬菜、飲品等等,種類都算多,可以滿足唔同口味嘅人