一直想試既mamaday cafe 原來最近重新裝修改左名 但當中既打卡位同藝術品 依然保持年輕玩味既大膽風格😜 食物方面亦增加全新既fusion菜式 味道都有驚喜🤤🍝軟殼蟹沙嗲香港製造蟹籽撈麵 $142✨蝦籽撈粗麵彈牙入味 沙嗲香味岩岩好夠惹味 唔會太鹹太over 比預期香口乾身~ 軟殼蟹大大隻 香脆飽滿夠曬邪惡 仲有啖啖蟹籽 非常滿足😈🍕以為食緊片皮鴨披薩 $138✨一定激死意大利人既pizza! 薄脆餅底一咬落去脆到咔嚓咔嚓 每件都食到片皮鴨肉附上傳統既京醬京葱同青瓜條 當然仲有芝士 出奇地夾!🥰🥰🍗非常朱時的黑松露烤雞 $158✨一上枱係香噴噴既松露香😇 外皮烤到金黃 果然嫩滑juicy入味 面頭既黑松露醬已經幾濃郁 再點埋松露油令香氣更加昇華! 兩大片蝦片同配菜亦非常出色😋🧁提拉米蘇聽過未 $58特飲版既Tiramisu我就第一次試 飲到可可粉同咖啡奶味唔同層次 有微微酒香 惟溫度較貼近常溫 如果冰凍點就更加吸引!

🍝軟殼蟹沙嗲香港製造蟹籽撈麵 $142✨

🍕以為食緊片皮鴨披薩 $138✨