2018-07-02
幾年前嚟過食海鮮兩次,已經覺得D海鮮同其他菜式冇乜鑊氣,昨日諗住早D食,訂六點鐘再試一次,竟然更差。第一,三十幾度天氣之下,下層冷氣弱到不得了,要求開大D冷氣,伙記竟然話唔可以,開大D冷氣會跳fuse, 聽到呢句說話,我懷疑自己唔係喺香港, 結果一路食一路流汗, 成個人濕曬。第二, 所有海鮮連湯, 上枱時好似擺咗好耐至拎出嚟咁, 全部冇煙只係微暖, 連條蒸魚都唔熱, 問個伙記點解D餸全部唔熱, 佢摸下個碟話熱,跟住就走咗去。 結果我哋要搵個可以話事嘅唔知女部長定女經理, 佢嘅答案係可能客太多, D餸攞唔切出嚟,所以擺耐咗凍咗, 結果佢親自幫我哋將其中三碟拎入去畀廚師翻炒, 同將條魚淋熱油整返熱( 條魚至算剛剛熟)。 基本上所有餸菜煮出嚟都全冇鑊氣,碟椒鹽瀨尿蝦同薑蔥炒蟹 一啲都唔香,嘥料。另外仲有一碟金銀蛋莧菜,莧菜老到死,鹹蛋又唔夠熟,我食咗一條已經放棄。第三, 由晚上六點食到七點半左右, 嗰位唔知女經理定女部長就問我哋D餸到齊未,因為有新客到,好似想我哋快D埋單。 真係未試過去食海鮮晚飯,連兩個鐘頭都唔夠就要走, 食到一肚氣,絕對唔會再去。P.S. 由條魚開始我已經唔再影相,因為越
P.S. 由條魚開始我已經唔再影相,因為越食越谷氣