2011-08-31 14 瀏覽
行過見唔駛等位就試下啦, 點知就出事 兩個人叫咗 : 紹興醉雞飯(轉菜飯) $35數得出得7件雞, 除咗三件係雞翼, 其他係雞背, 講真味道係OK, 不過太少喇至於個菜飯就非常非常非常之唔得 第一, 碗飯本食已經唔熱, 第二, 一D味都冇, 同食白飯冇分別(但係菜飯係要加$3 ), 而最大問題係菜飯中的菜, 有D係已經變黃咗! 令我覺得佢地係將D隔夜飯"no"埋D新鮮的飯再買過 鎮江小排骨 $28又係唔熱 點解? (有冇人可以話我聽, 鎮江小排骨究竟係熱食定凍食??)仲要用個碗仔上而唔係用碟, 我同老公都O咀大排擔擔麵 $35個湯似清湯, 完全冇擔擔麵應有嘅味道, 唯一可取係, 終於有樣野係熱的!!大排新鮮炸起, 但味道一般招牌小籠包4隻 $18唔記得映相, 但呢個係我唯一一樣野覺得係好食 埋單$116, 講真係唔貴(如果同同類的店比), 但以咁既質素黎講, 我覺得唔抵食另外, 呢度D員工真係好似游雲一樣, 好似完全唔知自己做緊咩, 坐低水都冇杯, 小籠包黎咗又唔比薑絲人, 要我望咗好耐佢地先識拎比我, 如果老闆見到我呢個食評, 唔該你再培訓下你D員工啦 題外話, 食完之後
行過見唔駛等位就試下啦, 點知就出事

兩個人叫咗 :

紹興醉雞飯(轉菜飯) $35
至於個菜飯就非常非常非常之唔得

鎮江小排骨 $28
又係唔熱
仲要用個碗仔上而唔係用碟, 我同老公都O咀

大排擔擔麵 $35
大排新鮮炸起, 但味道一般

招牌小籠包4隻 $18
唔記得映相, 但呢個係我唯一一樣野覺得係好食

題外話, 食完之後睇返其他人D食評先知原來個老闆係王家沙的前副總廚, 我去食之前都唔知所以對呢間野冇咩祈望, 但結果都令到我好失望, 如果D人係抱住祈望黎食, 我想佢地一定會超失望

2011-08-29