2022-09-07
依間小店專做外賣,主打熱狗、漢堡、炸物,平時中午放飯都係去餐廳多,比較少買依啲。不過之前咁啱睇fb group發現依間鋪都頗多人讚,所以就bookmark左。間鋪好評都幾多,當中見到佢有個厚切豬扒桑多討論度高,見到賣相就諗起之前都曾經有興過一排炸吉列豬扒三明治,然而我之前無食過依樣野。趁今次機會點左依個三明治試下,另外加$25蚊可以升級套餐,搭配一款炸物小食同汽水。喺款款炸物都好吸引嘅情況下我最後揀左炸啤酒薯條。打開見到個三明治已經預切左一半,仲有紙套裝住,無咁容易整污糟隻手,覺得都幾貼心。除左吉列豬排外仲夾雜左椰菜、紅蘿蔔絲,不得不提個豬排係超級厚,未食之前見到賣相已經feel到脆卜卜,非常吸引。食落亦都好驚喜,麵包烘過有啲微脆,配埋豬排同椰菜沙律一齊食口感非常豐富,肉雖厚但食落淋身,唔會好韌,而且好juicy有肉汁。另外亦欣賞佢啲菜可以解下膩,加埋少少醬令個三明治無咁乾身。至於薯條部分,雖然睇落唔多,但食食下發現都幾飽,唔知係咪因為食左三明治嘅緣故。但佢嘅薯條係我最中意嘅粗薯,炸到外脆內軟,調味亦好適中,令人食唔停口。依個set雖然好邪惡但真心好好食,厚切豬扒桑多令人印象深刻,非常
依個set雖然好邪惡但真心好好食,厚切豬扒桑多令人印象深刻,非常足料,難怪咁多人讚,非常值得一試!