2008-06-20 5 瀏覽
第一次黎 見openrice咁多人話好食又長居排行榜第一位 故今日終於特登去試叫左雙層芝士蛋漢堡包($15) & 炸雞脾($10) & 芝士漢堡包($11) 由於係即叫即整 所以都要等5-10mins度 首先講雙層芝士蛋漢堡包($15)招牌菜果然不失所望 由最頂講起 麵包用嘉頓ge 不過不失主角牛肉好好味 牛肉裡面充滿洋荵粒 好香 (比m記ge雪藏漢堡扒好味百倍) 雙層漢堡仲要打孖上兩件牛肉 正 牛肉外層間仲有d黑椒汁係表面 更濃味 (佢其實有4隻汁俾你揀ga有茄汁 黑椒汁 沙津汁 咖哩汁 個人認為黑椒汁應該係最惹味)隻蛋屬煎荷包蛋 沒什麼特別 最後芝士雖然都好味 不過反而我覺得m記ge芝士好似香d (係咪因為m記d芝士係黃色個d唔同d ga?!)總括黎講 e個包10分滿分我都會俾8-9分ge 絕對值得一試&再試第2樣 炸雞脾($10)第一個感覺 覺得隻雞脾好大隻同幾油膩 覺得佢大隻係因為佢的確比大家樂大快活個d大隻 覺得佢油膩係因為當我一拎高隻雞脾個陣 個碟留下左成匙油咁濟 不過油膩都預左ga la 炸ge食物冇油你都驚la XD咬落去第一啖 好味 佢同一般ge炸雞脾好唔同市面g
第一次黎 見openrice咁多人話好食
又長居排行榜第一位 故今日終於特登去試

由於係即叫即整 所以都要等5-10mins度

首先講雙層芝士蛋漢堡包($15)
招牌菜果然不失所望 由最頂講起 麵包用嘉頓ge 不過不失
主角牛肉好好味 牛肉裡面充滿洋荵粒 好香 (比m記ge
雪藏漢堡扒好味百倍) 雙層漢堡仲要打孖上兩件牛肉 正
隻蛋屬煎荷包蛋 沒什麼特別 最後芝士雖然都好味 不過反而我

第2樣 炸雞脾($10)
第一個感覺 覺得隻雞脾好大隻同幾油膩 覺得佢大隻係因為
佢的確比大家樂大快活個d大隻 覺得佢油膩係因為
當我一拎高隻雞脾個陣 個碟留下左成匙油咁濟
不過油膩都預左ga la 炸ge食物冇油你都驚la XD
咬落去第一啖 好味 佢同一般ge炸雞脾好唔同
市面ge炸雞脾通常都係見到佢一大舊炸粉 咬左好耐先食到肉
但e隻炸雞脾ge皮經炸後依然好薄 輕輕一撕已可見肉
(如果唔係減緊肥ge話我一定食埋層皮 )
d肉又好入味 個種味道好獨特 既香且濃 掂 真係想請教師父
好耐未完整地食唒成隻雞脾la kka

第3 芝士漢堡包($11)
由於e個唔係雙層 所以明顯體積比雙層細好多 kka
但個餡都差唔多 都係一件芝士加一件牛肉 故味道都差唔多

overall講句 的確唔錯ge 食完之後 真係有d認同openrice
ge某d食家所講 食完時新唔想食m記 又或者客觀d講句 可能食得太多m記la
突然試到另一種ge港式漢堡包 當然會有所比較la 所以
大家不妨考慮行開行埋黃埔呀紅磡呀附近個陣 黎幫趁吓la