今日又有開心事,當然就要食翻啲好野賀下距啦❤️❤️日本野一向我最愛🚀 一於食翻餐鐵人旨花嘅鐵板燒😎😎龍蝦和牛餐🦞 龍蝦仲要新鮮即開,拎出黎果陣仲見到蝦肉係度抽動🤣🤣 果然係見得到的新鮮❤️🥳 而和牛係來自日本熊本嘅A5級和王,淨係見到啲油脂都feel到一定會入口即化的感覺😎睇完菜品,廚師👨🏻‍🍳即刻黎個前菜,龍蝦肉豆腐同日式沙律,開胃首選食完前菜,再黎個汁煮銀鱈魚,汁係洋蔥汁,鮮甜味美。銀鱈魚兩面煎香,魚皮煎脆,點汁先食魚皮,再食魚肉,魚肉鮮嫩,正❤️食完銀雪魚下一步就到我哋嘅主菜龍蝦啦,龍蝦一開二,兩面輕輕煎熱,拆肉,撒上調味料,加上湯,蓋蓋焗10秒。一打開,香味撲鼻,配埋個海膽汁,爽🥳🥳食完龍蝦,再食翻個蔬菜借下膩,今次個季節限定係天白菇,煎香再配上炸蒜,蒜香天白菇🥳🥳好快又到最最最重要嘅A5和牛拉❤️❤️ 有四種食法,岩鹽,黑椒,酸汁同埋山葵😍😍 牛肉煎到5成熟,係我最愛的熟度🤟🏻🤟🏻 一入口,果然係A5,有融化的感覺,再配埋不同調味料,一道菜食出5道菜嘅感覺,賺了喔🥰🥰最後食埋個日式炒飯同雞湯,飽到差啲食唔落甜品🤩但為左解解濟,都食埋左個柚子雪芭🥳