2019-01-20
今次同家姐試荃灣呢間新開既火鍋燒烤放題,其實同我之前葵芳元朗食既放題差不多,但呢間就好多選擇,同餐廳好大,位坐得幾舒服。餐廳既裝修令人舒服,燈光配合得幾好,所有食物都擺放得好企理整齊。呢個係令我最高興既啤酒櫃,好少見放題係有呢幾隻日本啤酒,除左啤酒,重有水果酒,同埋都有自家製既梅酒同清酒!真心比個like軟雪糕,我就無試,但家姐試左覺得ok!雪櫃有雪條同雪糕,我食左條榴槤雪條,好食打邊爐唔少得既醬料,呢度都有齊無論火鍋定燒烤既食材都好多選擇,直頭多到眼花繚亂,有種眼闊肚窄既感覺甜品區雖然選擇唔多,但我食左粒類似菓子咁既甜點都幾好食火鍋有三款湯底任你選,麻辣唔係好辣,如果再辣會更好,但豬骨湯都幾香濃呢三樣,每台都會有一份,蝦,牛同豬。蝦我燒左黎食,都好新鮮彈牙,牛都係燒,我覺得比預期好,好有牛肉既鮮味,正!豬我都係燒,肥瘦比例岩岩好另外,呢度設有魚生區,每人每次限拎一份,有職員會切比你,呢度既魚生,真係唔錯,呢個價錢,只食魚生同飲酒都抵最後,我真心想讚係沙律,有好新鮮既菜同好多沙律醬同醋選擇,好少平價放題會做到,比個讚佢總括,呢間放題,性價比係無可挑剔了,而且真心想讚間野既服務員,有禮貌
軟雪糕,我就無試,但家姐試左覺得ok!
雪櫃有雪條同雪糕,我食左條榴槤雪條,好食
打邊爐唔少得既醬料,呢度都有齊
甜品區雖然選擇唔多,但我食左粒類似菓子咁既甜點都幾好食
總括,呢間放題,性價比係無可挑剔了,而且真心想讚間野既服務員,有禮貌同都會留意到你需要換燒烤爐上面張紙有機會可再來!