2020-12-08
之前每次經過華香園都大排長龍,今日諗住碰一碰運氣,博呢排多人WFH,希望食到。去到見到d 枱真係坐唔滿喎,好開心以為唔駛排隊,點知原來條人龍係外面 🤣🤣 好彩有得坐住等,都唔錯 👌🏻等左15-20 分鐘左右。原來限聚令關係,每張枱只可坐2 人,就算放左隔板都要嚴守2 人一枱。我覺得唔錯,起碼唔會同陌生人坐到好近咁。首先叫左秘製豬扒通粉,豬扒保持到水準,個秘製醬汁真係好好味,甜甜地又惹味,炸得好適中,唔燶又唔乾,豬扒嗰層肥膏都保持到 😋 讚 👍🏻 下次會叫多塊,一塊唔夠喉。排隊嗰時有位靚姐姐介紹我食「新嘢」,每日限量供應,食落應該係鮮油多+咖吔多士+花生醬多士嘅混合,好好味,唔會太甜不過食到好多層次,十分有驚喜 🤤一路食嘅時候旁邊舖頭好多都賣豬扒,但我見好多人都特登排隊等食華香園,係值得嘅😊希望老闆繼續為香港人秘製美味豬扒 🤎