2006-09-22
今日本來是同另一個dept同事farewell,點知佢話要同自己個dept同事lunch,所以去唔到要下次先試到。呢間sushi店係咖哩角同事book既,咁得2個女仔去好似好少人,於是就叫埋++去。入到去唔係好大,同之前食18/f個間一樣,但呢到無房但都ok。開始睇下有咩食,見meau有9樣set lunch,樣樣都好似好好食,都睇左一陣先叫到,3個人set lunch如下;碎魚生飯定食、八件壽司定食和燒魚定食。碎魚生飯定食- 好多碎魚生呀!(第一次食咁多咋)好新鮮又好食,重有佢個前菜都好食,個湯係三文魚湯o黎o架(好味),個蒸蛋都好味,最後重有芝麻雪糕。八件壽司定食- 咖哩角話好味又新鮮,佢個set有天婦羅同烏冬。佢個壽司都唔少,都比o的靚o野(唔係cheap架),但就無湯同蒸蛋。燒魚定食- 個set同碎魚生飯定食差唔多,你個主菜轉左做燒魚。o的燒魚有3件,都幾厚身o下,出面食到既係1開2。我都有試到天婦羅同燒魚都好食,但我地3個女仔都有少少o野淨,睇meau個時唔知份量咁多,而黎到都唔覺,但食食下就會開始有飽既即像,要慢慢食先得。佢地o的服務oko架,人需然不多(可能地地方細),但
佢地o的服務oko架,人需然不多(可能地地方細),但佢地間中都會過o黎幫你倒茶,唔使叫幾好。
總括o黎講係好食o既,但得女仔o黎就要考慮食得幾多,有男士係到會好o的,一定食得清。