2018-08-04
成日上youtube睇到好多人介紹食吉列牛,肥妹仔想試好耐了,不過一直都無行動的起心肝去食,今日係星期六,肥媽無煮飯,於是就決定去試下吉列牛套餐 吉列牛定飯 + 咖哩忌廉烏冬 $246肥妹仔我叫了一個套餐,有吉列牛定飯同咖哩忌廉烏冬,仲包兩杯野飲tim!!!先講個吉列牛定食,有麵豉湯,芝麻醬豆腐,吉列牛扒同一碗飯!!!個吉列牛上枱時只係輕輕咁炸脆外表層炸粉,牛扒入面仲係未熟,好粉嫩,要再用枱上個石板去輕輕咁燒熟佢,而熟既程度就睇客人自己想食幾熟!!!個炸粉聞落去好香,有少少似某連鎖炸雞店既味道!個牛肥妹仔我熟到大約七成熟,at least表面已經無唒血水,佢既牛扒肉質未去到好滑好入口既溶,但都幾有牛味,食既時侯點上佢提供既芥末醬,有少少攻鼻既感覺,可以減低油膩感。咖哩忌廉烏冬個咖哩烏冬上層舖了層薯仔味既cream,唔咸,但食得出有薯仔同奶既香味,而且都唔係好杰身果種,係比較稀身,而個咖哩烏冬就幾濃咖喱味,烏冬既質地都幾煙韌,撈埋一齊食都幾好食!秘製蛋捲 $68入面係包住芝士架,上枱時熱辣辣,拉開係有牽絲既效果,蛋捲都幾滑,唔係好咸,少少調味,幾有芝士味!綠茶latte +$ 25加咗
套餐 吉列牛定飯 + 咖哩忌廉烏冬 $246
咖哩忌廉烏冬
秘製蛋捲 $68
綠茶latte +$ 25
加咗$25轉綠茶latte,綠茶味偏淡同埋都比較稀,麻麻地
紫薯latte +$25
呢個比綠茶濃味,紫薯味都ok!