2022-07-04
星期五請咗假終於可以試到婆婆珈啡屋,咁啱朝頭早出去尖沙咀有嘢做,鋪頭開12:00,差唔多12:45左右啦去到餐廳,我地walk in可以入了。叫咗兩個set,都係五品料理,分別可以選兩熱三凍或者三熱兩凍配搭。我哋就叫咗三熱兩凍,分別叫咗兩個唔同味嘅飯團,仲有嗌咗唔同嘅餸,一齊可以試Set 1 : 🔸三文魚富士山飯團🔸名古屋手羽先🔸本格金平牛肉🔸雜菌奶油燒🔸和風芥末籽章魚沙律🔸三角油揚菠菜包Set 2 : 🔸春日富士芝士松露飯團🔸薑燒松阪豬🔸汁煮蟹肉大根🔸北海道流心芝士薯餅🔸桂花糖漬蕃茄🔸和風芥末只章魚沙律首先係全部餐具都好精緻,嘢食嘅顏色又好靚,連杯水都有分蝶豆花水同埋青瓜水。不過水就當然冇咩味啦,但係嘢食係好食嘅!唔會似有啲餐廳得個樣又唔好食。我先生呢係鍾意食薯餅嘅人佢都覺得呢個流心薯餅嘅非常值得叫我都覺得個松阪豬好爽好味。而且糖漬番茄都好有驚喜另外就係飯團其實佢係有色嗰部份有餡料,上邊山頂位係全白飯,呢一點就有少少遜色。因為飯團食第一啖一定係山頂位。但係你會食唔到有餡料不過下一次呢都仍然會揀佢!因為整體味道不錯!我哋仲有叫咗春櫻白桃梅子梳打,味道都好驚喜!因為好Fresh!本身怕佢
Set 1 :
🔸汁煮蟹肉大根
🔸北海道流心芝士薯餅
🔸桂花糖漬蕃茄
🔸和風芥末只章魚沙律
不過下一次呢都仍然會揀佢!
因為整體味道不錯!
我哋仲有叫咗春櫻白桃梅子梳打,味道都好驚喜!因為好Fresh!本身怕佢係藥水味。原來佢一啲藥水味都冇,仲感覺好清新