2019-06-01 96 瀏覽
黑糖珍珠鮮奶呢個熱潮都持續左一陣啦,之前想飲老虎堂一係就要去銅鑼灣,一係就要去旺角,俾我發現原來太子開咗一間新嘅。不過唔知係唔係因為近排越來越多老虎堂,所以都冇咩人排隊喎,呢一去到都係得大概五六個人等緊。太子店嘅鋪面都係比較細,見到有兩種黑糖珍珠鮮奶,一種叫做厚奶,另一種就係普通嘅。原來厚奶會喺面頭有一層cream,我估好似奶蓋咁掛,不過好似好heavy咁,所以我哋都係就咁叫咗一杯普通嘅黑糖珍珠鮮奶。鋪頭都有張貼溫馨提示,就係首先影咗相,之後要要15下先飲。揸上手啲珍珠嗰個位仲有啲暖,我諗可能啲黑糖珍珠係一直保溫住。首先首先講下啲珍珠,我覺得稍為比較林左少少,如果可以再煙人啲首先講下啲珍珠,我覺得稍為比較林左少少,如果可以再煙韌一啲就好啦,鮮奶夠濃滑,加埋啲黑糖珍珠,唔會太甜但又夠味。價錢呢就係而家正常嘅台式飲品價錢啦,都要三十幾蚊一杯,我覺得如果伸張期內唔使排隊都可以試吓嘅。