2018-09-01 658 瀏覽
每次經過popcorn 都會俾呢間simple life餐廳個裝修吸引住。唔知點解望住佢個裝修環境覺得好relax!今日終於都有機會試下佢😎✌🏻!𥚃面個環境都係偏暗,貫徹返佢整個設計風格。一黍到見到餐牌已經覺得:「咦 ~完來冇咩野食,沙律同漢堡包已佔了半份餐牌,意粉同飯只有二,三個選擇,至於扒、魚、雞只有一式一款,最想食嘅豬扒仲要停售😓」比較適合二人撐怡腳、一人點一個餐,如果好似我今次三、四個朋友食,係點到唔知點咩好!最後叫左呢幾款:1)味道一般,冇特別酒香味、個汁食完唔會另你記得佢係咩味,不過個蛽肉非常新鮮、鮮味十足。2)全晩最好吃係呢碟烤雞、雖然份量比較細,不過雞肉非常嫩身,而且煎得剛好,唔會燒得太焦,最正係佢個汁,有D似泰式,酸酸,有香葉椰漿香味,如果有碗飯拌埋就仲好🤭,我諗我成碗飯都食得落。3)個魚都好滑,不過份量就少左D,一人二、三啖已經冇了,至於佢個薯蓉,奶味同牛油太重味,返而整得唔好吃,好似吃緊我囡囡D奶糊甘😆。4)甜點賣相都非常吸引,所以好期待吃,不過有D失望,因為冇特別好美味,味道比較平淡,仲以為會好香牛油味,食落會有種好幸福嘅感覺,抱歉,沒有!

𥚃面個環境都係偏暗,貫徹返佢整個設計風格。

白酒煮蛽辣肉腸手製意大利粉

烤法國春雞