2021-07-18 282 瀏覽
前排約左中同👭🏼👩🏼‍🤝‍👩🏽聚舊@蘇媽.蘇媽馬來西亞茶餐室想試呢間餐廳好耐!次次經過都見大排長龍,好彩當日等左十分鐘度就入得。鋪面同室內裝修都好有馬來西亞舊式茶室既風味,座位都算闊落舒服。🐷🥣一字骨百吉爹肉骨茶💰💲128點完餐後會有肉骨茶奉上,仲無限添飲。肉骨茶藥材味香濃,熱辣辣,帶回甘,舒服飬生。而一字骨煮到亦十分軟腍入味。🐀🥘招牌砂鍋老鼠粉💰💲88老鼠粉外型有啲似老鼠尾巴但其實係銀針粉,色澤透明口感爽彈。配料有豬肉碎、魚乾、豬油渣、炸蒜、葱花等,面頭打隻🍳生雞蛋再撈勻,食落順滑香濃。份量多、層次豐富,咸香惹味! 🍜🦐檳城福建蝦麵💰💲62以豬骨、蝦殼、蝦頭等熬成湯底,微辣鮮甜,啖啖油麵都滲入湯汁。配料有豬腩肉、芽菜、蝦、魚片、蛋等非常足料美味。🍞🥥椰香咖央多士💰💲32見抬抬都叫一份,我地都唔執輸😂。多士烘到夠香脆,麵包質感鬆軟,吃起黎唔會鎅口。 咖央醬順滑濃稠,帶微微椰香,甜度適中,讓人一口接一口,個人覺得係必點。

🐷🥣一字骨百吉爹肉骨茶💰💲128

🐀🥘招牌砂鍋老鼠粉💰💲88