2008-01-03 28 瀏覽
今日行過, 終於有機會試一試呢個傳聞中的好味熱狗.係門口睇左一陣, 嘩好似好多款, 心大心細唔知點好. 突然間睇到有一種叫"脆皮煙肉火腿腸熱狗", 見到煙肉兩個字仲唔即刻叫咩!$17一隻hotdog, order之後發現可以加toppings, 有洋蔥salad! 即刻問阿姐可唔可以加返, 阿姐笑笑口咁答, 梗係得啦! 佢地的service都幾好. 好有禮貌.toppings $5, $17+5=$22. 其實order set仲抵, 一set一隻hotdog+薯餅/薯條+drinks=$26. 不過我實在食唔哂.hotdog 整好左喇, 雖然同我想像中有d唔同, 因為佢唔係真係有塊bacon, 都唔知點解叫"脆皮煙肉火腿腸"? 不過真係幾脆皮, 加左煎香的onions+沙津醬, wow, 真係好正! 其實oinions可以再生d, 咁會好食d, 不過已經好good! 阿姐問要加咩sauce, 佢話有bbq醬, ketchup, 芥辣, 仲有個唔記得左, 我只係加左ketchup同芥辣. 但已經好夠香同好夠味. 一路咬, 每一啖都有好香洋蔥味, 沙津醬同ketchup芥辣, 又唔會遮哂
今日行過, 終於有機會試一試呢個傳聞中的好味熱狗.

hotdog 整好左喇, 雖然同我想像中有d唔同, 因為佢唔係真係有塊bacon, 都唔知點解叫"脆皮煙肉火腿腸"? 不過真係幾脆皮, 加左煎香的onions+沙津醬, wow, 真係好正! 其實oinions可以再生d, 咁會好食d, 不過已經好good! 阿姐問要加咩sauce, 佢話有bbq醬, ketchup, 芥辣, 仲有個唔記得左, 我只係加左ketchup同芥辣. 但已經好夠香同好夠味. 一路咬, 每一啖都有好香洋蔥味, 沙津醬同ketchup芥辣, 又唔會遮哂條腸的肉味! 而且條腸的長度同個包係一樣, 唔會好似平時的hotdog咁食到最尾1,2啖就變左齋食包, 個bun仲要烘過, 個邊係脆卜卜, 食到最尾果啖都仲係脆的!

一邊食一邊睇佢個menu, 見到又有豬仔包又有漢堡包, 唔知有無時新果d咁正呢?

$22回味無窮, 下次一定會再黎食其他味!