2017-06-18 385 瀏覽
之前「豐洲水產」新開張時,已經想嘗鮮。但無奈實在太有出名啦,排隊人數非常多,見到果條長長既「人龍」,就即刻打退堂鼓,冇勉強去試。今次適逢要去灣仔會展參加旅遊展,結束時,友人問想食咩醫肚?我就立刻提議到「豐洲水產」用餐,邊行邊期待唔好咁多人排隊。可能係雨天,並無太多人排隊,我地好順行就進入餐廳。 豐州王牌飛天黑鮪丼 $158鮪魚鮮嫩多汁,令你食唔停口,不愧係以鮪魚著名既水產,最令人一讚既係旁邊既極上魚鮮味噌湯,味道鮮甜啖啖魚肉,難得一見嘅味噌湯品。豐州水產海鮮丼 $248黎個大雜燴,各種各樣既魚生都有一點,但食材新鮮程度令人驚喜,配上軟硬適中嘅米飯,成為一碗出色的海鮮丼。自家製松葉蟹蛋 $48濃濃既芝土加松葉蟹柳,一上枱就與友人一掃而空,但如果份量多一點會便好!😋壽桃和果子 $28食完美食,當然要黎d甜品!店員極力推薦,我地選食le個外形精美既壽桃和果子,可惜味道一般!總括來講,係美味既一餐!但價錢有點略貴~🙈
今次適逢要去灣仔會展參加旅遊展,結束時,友人問想食咩醫肚?

豐州王牌飛天黑鮪丼 $158

豐州水產海鮮丼 $248

自家製松葉蟹蛋 $48

壽桃和果子 $28

總括來講,係美味既一餐!
但價錢有點略貴~🙈