2019-02-06 477 瀏覽
籠太子係銅鑼灣分店久不久就媽媽去嘆一盅兩件,最近發現左新開分店係長沙灣保安道,適逢新年前要辦年貨換新銀紙,朋友相約交收,所以就簡單食點心嘆夜茶,地點都幾隱避不過朋友地膽無難度。即叫即蒸所以要預時間約15mins到啦! 經濟實惠!點心熱辣辣夠火喉,我每次必叫就係虾膠讓茄子,虾膠新鮮彈牙茄子外脆外嫩。叉燒腸粉足料腸粉煙韌但黎又滑口 呢間店可取之處,可以每次 order 2 粒 方便人少少,試過 d款式點心! 鮑魚燒賣 燒賣上有隻真係鮑魚架 燒賣用上虾肉豬肉整有質感。虾餃又點少得,同兩粒一籠,每人一粒。皮薄蝦肉飽滿!懷舊糯米雞酒樓好多時已經改做珍珠雞了,不過籠太子就竟然保留傳統有大大糯米雞,內餡有鵪鶉蛋火腿肉碎東菇雞肉,何其豐富,熱辣辣。鮮蝦腐皮卷香脆可口還有蝦肉做餡夠晒咬口!

叉燒腸粉
足料腸粉煙韌但黎又滑口

鮑魚燒賣 燒賣上有隻真係鮑魚架

燒賣用上虾肉豬肉整有質感。

虾餃又點少得,同兩粒一籠,每人一粒。皮薄蝦肉飽滿!

懷舊糯米雞

鮮蝦腐皮卷
香脆可口還有蝦肉做餡夠晒咬口!