2022-12-09
聽過呢間好耐但一直無機會來到,今次終於同家人來到呢度食飯! 一路由地下行上一條長樓梯,兩邊掛滿紅燈籠,行到中間仲有庭園同埋見到有孔雀在籠裡!! 再行上去就到入口啦! 有戶外位都有室內雅座,而家天氣凍左我地當然坐室內🤣 入到去見到牆身掛滿舊年代既明星相同電影電視劇照,好有心思!.睇餐牌見到呢度有唔少套餐,我地點左開心派對4人套餐,重點當然唔少得呢度招牌既⭐乳鴿⭐啦! 有4大件,真係大大隻,唔係而家坊間酒樓只有BB乳鴿咁,而且啖啖肉,超香! 即叫即炸,皮脆肉嫩,油脂香在口腔徘徊,超正! 食到唔停口👍🏻 而乳鴿上面仲會有幾片大蝦片,好脆!.套餐除左有招牌既乳鴿外,仲有小菜同湯羹,分別係🍍新鮮菠蘿咕嚕肉、🐚豉椒炒蜆、🍲金湯海皇魚肚羹、🧆欖菜肉碎四季豆同🍜韭黃豉油王炒麵! 新鮮菠蘿咕嚕肉份量都幾多,而且食得出係傳統方式去炒,所以咕嚕肉反而唔會係淋滿大量醬咁比較濕同粉,而係乾身且脆! 成件都係肉唔會有炸粉皮咁😋 .金湯海皇魚肚羹一大盤可以每人飲到大約一碗半,極多料好豐富! 有蝦仁、魚肚同蛋絲,飲落去仲有少少南瓜湯既味道咁,唔錯! 韭黃豉油王炒麵炒得好乾爽,加上大量韭黃,好香!.最後,當然要叫呢度都
最後,當然要叫呢度都推介既原味豆腐花,有唔同size,我地叫左細,不過細都已經係2-3人份量,用原個木桶裝載,另附上一碗桂花味糖漿,不過唔駛落糖漿,豆腐花已經好香好清甜好好食!!