2023-02-11 126 瀏覽
今日去到聞名已久的微辣大排檔食嘢,平時睇微辣的影片多,都想來一睹其風采。大排檔的裝修很有特色,很有地道風味,地方十分大,這次安排了我們入房座,房間設有幾座卡位,以港鐵的模式作裝修,海報(地鐵廣告)是微辣搞笑的圖片,十分討喜。系度食飯仲有有機會撞到微辣的藝人,當日我便撞到了唯唯在我旁邊食飯。米酒雞本店的招牌菜,酒香配上原隻雞十分美味,雞肉軟滑仲同酒香發配料既味道融合。咖哩大雜燴把平凡嘅咖哩魚蛋豬皮蘿蔔發揮至極,仲有魷魚做配料,十分入味。豬大腸造形滿分,一剪還會爆汁,可睇可食,十分有創意!飲料點了一杯枱枱都有既霍哥頂得住,十分大杯,啖啖沙冰,酸甜的十分爽口解渴。甜品是雪糕雞蛋仔,標明是北角雞蛋仔,十分有蛋味,看得出用料充足。新鮮整完上枱,冰熱兩食好正!

米酒雞

咖哩大雜燴

豬大腸
造形滿分,一剪還會爆汁,可睇可食,十分有創意!