2009-05-10 62 瀏覽
可能呢間食肆已經退步,不過未嚟過始終都係唔甘心。剛好友人識途,決定嚟試一試。四丁友叫咗:脆炸鬼、馬拉盞豆角炒豬青、芝士牛油白飯魚、油浸筍殼、黃金蝦 + 白飯白粥 + 汽水脆炸鬼係油炸鬼釀入蝦膠再炸脆,幾香口,味道就一般。馬拉盞豆角炒豬青絕對送飯之選,豬青爽口,豆角夠爽脆,馬拉盞味道夠濃又炒得脆口。掂!芝士牛油白飯魚失敗到暈,好似將一舊冇味、油淋淋o既炸粉放入口...筍殼魚風聞已久,終於有機會一試。友人話清蒸最好味,但油浸都唔錯喎!做到皮脆,而肉質仲keep得幾幼滑,唔錯唔錯!黃金蝦一定係全晚之最,咸蛋份量比例算適中,起碼唔會搶晒啲味。剛剛食過勁難食o既蝦,呢碟蝦馬上變成一百分咁滯,不過啲蝦肉確實係夠實淨,感覺亦夠新鮮!!總算冇失望而回。

脆炸鬼係油炸鬼釀入蝦膠再炸脆,幾香口,味道就一般。

總算冇失望而回。
正斗油浸筍殼 + 一般般脆炸鬼
絕對惹味馬拉盞豆角炒豬青