2008-03-27
尋晚見飽飽地冇咩胃口, 於是諗住求其食d野當晚餐啦, 於是黎左呢間食店, 無他師傅鍾意呢度夠乾淨同埋食物都幾好味!入到去發覺唔係好多人, 可能係早關係啦, 見有卡位, 而伙計亦招呼師傅坐卡位, 感覺好好, 坐底後睇下有咩好食, 左睇右睇最後師傅決定要一碗淨雲吞!等左幾分鐘淨雲吞就已經放左師傅面前, 第一時間係數下到底有幾多粒先, 咦! 都有成十粒咁多喎, 不過就幾細粒, 唔好理咁多, 試下先! 先試下個湯底, 湯底好清好甜, 一d味精都冇; 而雲吞個皮係非常薄, 好滑身, 個餡蝦肉就幾爽口, 豬肉份量唔會太多, 都幾好味!總括黎講雲吞質素都幾好, 加上環境清潔乾淨, 坐得又舒服, 服務又好, 而呢碗雲吞價錢都唔算貴, 廿四蚊一碗十粒雲吞, 係細粒小小, 師傅唔係好明點解咁細粒, 莫非細細粒容易食? 不過師傅始終覺得好味過麥文記喇! 下次唔係好肚餓黎呢度食碗雲吞都係一個唔錯選擇!