2015-06-21
1935 瀏覽
上次黎紅磡睇JJ既演唱會已經好想試,但奈何時間唔夠,所以將佢列入下次放假晚餐既名單中到放假個日就黎左呢到食晚餐,有預約同無預約原來係會分開坐,入到去坐低左後見到張墊紙寫住黑色制服既員工係聾啞/弱聽既人士,可以用手語溝通,餐廳亦很窩心地將ABCDE、醬汁及幾成熟既手語放左係Set Dinner Menu後面,不過掛住學手語點餐忘了影今次我同男朋友分別點左個:B(辣茄汁鱸魚意大利飯) & D(西班牙黑毛豬豬鞍架配蜜糖蘋果汁)今晚餐湯係南瓜湯,較為杰身,南瓜味唔太突出,但味道都唔算差!之黎就黎左個意大利飯,對我黎講比較辣,因為我一啲辣都唔食得但男朋友仔就話味道唔錯,幾香!條鱸魚都好滑~無幾耐我個豬鞍架都上到黎,正當我猶疑緊呢個炸物係咩黎既時候,切開一睇,原來係薯菜!真係好過癮!睇得出好用心製作,呢個薯餅都有少少辣,但辣都要食!配埋個蜜糖蘋果汁一流豬鞍架肉質幾彈,唔會太un,而且油香!絕對大推跟餐飲只包基本既檸茶檸水咖啡等等,咁我地當然加錢試其他啦,我就叫左個薄荷朱古力沙冰,男朋友就原先想叫個血橙梳打,但咁岩無貨,唯有轉檸檬梳打,蛋糕無食,因為太飽啦留番下次再黎試!最後值得一提既係,呢間社企除
豬鞍架肉質幾彈,唔會太un,而且油香!絕對大推
留番下次再黎試!
最後值得一提既係,呢間社企除左會請一啲身體有少少缺陷既人士做員工外,重係用「細味公平」既產品,好抵讚