好細個好細個0既時候0黎過海鮮舫的最上層飲茶食飯, 一般平民茶樓的派場, 最記得係佢個火焰雪山~今時今日, 大個0左喇, 去佢中間果層龍軒食, 門面0既氣派同樓上果然唔同, 一望就知佢走貴價路線...點心選擇唔多, 碟碟0既價錢都真係有返咁上下@0@" 不過普遍0黎講, 一分錢一分貨, 有返咁上下價錢的確都俾返咁上下0既食物同服務質素! 事隔一星期多, 我仍然能記得呢度0既食物係點!素腸粉: 侍應話內藏齌鮑, 素鮑魚惹起了同檯的uncle auntie的爭論---究竟d鮑魚係真定係假(素)0既呢!?!?!? 因為論質感與味道, 真係同真0既鮑魚不相伯仲!! 所以佢地都討論究竟"齌"0既意思係"only"還是"素食"!?!?五柳雲吞: 原本都唔諗住係, 因為係油炸, 不過難卻auntie的盛情, 只好接受食0左佢. 食落口先知係正0野!! 雲吞皮炸得脆不在話下, 雲吞餡漲卜卜的, 一咬開先知係原隻大蝦! 爽口彈牙呀~! 絕呀!蝦餃: 同樣地, 當坊間的蝦餃都係塞滿肥豬肉0既時候, 呢度0既蝦餃係用大一大隻0既蝦做餡0架!! 豬肉0既蹤影的確唔係好覺! 皮亦夠薄!八寶飯: 甜品, 好好食~

八寶飯: 甜品, 好好食~!!!! 桂花味芳香撲鼻~!!!! 媽媽就嫌甜得滯, 但個人好鍾意那桂花的幽香, 所以都唔介意佢係唔係甜得滯lu~~只享受滿口的桂花香氣~~ ^^ 糯米飯很軟熟, 黏黏糯糯的~~~很討好!! 內裡包著不太甜的紅豆餡, 上面又有些(罐頭)什果, 全部加起0黎味道好夾, 好好食!! ^^ 呢一道係我encore得最多的一道菜色^^

服務好好呀~!! 侍應們都好attentive, 會自動自覺埋0黎幫你斟茶~! 裝修高級優雅, 講0野大聲d都覺得唔好意思~!! 不過...差就差在來往的渡輪太多, 時不時就會飄來陣陣機油味...呢樣就令整個環境失色了點...>.<