2023-03-03
今晚同朋友來到北角匯一期的Giovanni Pina Ristorante, Bar & Pasticceria,餐廳門口有一個大大嘅玻璃櫃,放滿了各式各樣的精緻蛋糕🍰非常吸睛,蛋糕可以堂食及外賣‼️餐廳室內環境很用心💕掛上一串又一串嘅紫藤花,形成一條走廊,令人猶如置身意大利花園中,感覺舒適優美,打卡一流!♡傳統大蒜薯仔湯濃郁嘅薯仔湯,帶點蒜香味道,口感細膩綿滑。另配香脆可口的香草麵包條。♡香煎大虎蝦龍蝦汁意大利飯 2隻原隻大虎蝦,肉質鮮甜。用龍蝦汁去烹調,呈現深橙色,每一粒飯帶有濃厚嘅蝦味,鮮味十足。意大利飯軟硬度剛剛好,煙煙韌韌有咬口,非常入味。♡紐西蘭特級牛柳配主廚秘方陳醋汁 紐西蘭特級牛柳鮮嫩多汁,肉質軟腍,配以陳醋汁醋味香醇,突顯牛柳鮮甜美味。♡雞肉煙腩肉手工薄餅上枱時薄餅熱騰騰,餅底夠薄身,配上大大件嘅雞肉、煙腩肉、洋蔥…滿滿嘅芝士,食到停唔到口😋。♡精選蛋糕~吉士忌廉筒外層酥皮酥脆鬆化,充滿牛油香味,內裡唧滿吉士餡,口感外脆內軟,又不太甜。
♡傳統大蒜薯仔湯
♡香煎大虎蝦龍蝦汁意大利飯