2009-08-02
今日去完church同媽咪上黎飲茶,都幾多人喎,大部份都係一家大細或者同d老人家一齊,一去到即刻就有位啦。呢度既環境真係好好,又大又舒服,好寬闊,唔似平日飲茶要同人迫埋一齊,同埋我覺得佢冷氣既溫度真係剛剛好,完全唔會覺得太凍或者好熱。叫左幾個點心,原本叫流沙包,但佢話賣哂,所以就改左叫紫薯包,我覺得呢個最好味!!! 佢個包皮超軟熟又唔厚,個餡係蕃薯蓉,但係係好好味架,一D都唔漏同滯,甜度剛剛好,下次黎一定會再食呀。仲有紅油抄手同埋煎腸粉,兩個都有共同問題就係個醬汁都係偏淡無咩味,但個抄手本身做得幾好架,又係個皮好薄,佢D餡有肉汁,好味架。腸粉就普通無咩特別。另外仲有個蜜汁燒豬仔骨,其實就有D似叉燒咁,不過多左D骨囉,用海蜇墊底,唔錯,D海蜇好爽幾好食,個豬仔骨都幾入味呀。食物幾好,環境超舒服,價錢同食物質素相乎,所以會再來的。
食物幾好,環境超舒服,價錢同食物質素相乎,所以會再來的。