2022-08-17 73 瀏覽
~ Chiaviar($138) 呢個係用奇亞籽混合腰果酸奶油整成的,賣相都真係幾似魚子醬😂。配埋藜麥薄餅一齊食都唔錯,而且幾鐘意個薄餅係鬆軟嘅質感😚,有少少似蛋糕咁🍰。~ Faux-Gras liver pâté($188)呢個係用牛肝菌加我記唔到的材料模仿返鵝肝醬的口感😅,底下有乾果醬再配埋兩種唔同口感嘅生酮麵包同亞麻籽餅乾🍞,鹹鹹甜甜咁幾特別😋。~ Potato gnocchi($220)🍝呢個用咗薯仔同薯仔粉搓成🥔,食落有少少似芋圓🤔。而醬汁用咗牛油混合奶油鼠尾草醬汁🫙,旁邊配有四種野菌🍄。食個陣撈埋上面的素芝士都唔錯架👍🏻。~ Grilled king oyster scallop($280)呢個用咗杏鮑菇模仿帶子😌,有三種唔同口味,分別有五香鷹嘴豆🫘 ,椰菜花🥦同紫椰菜。除咗味道之外口感都唔同架😝。~ PLATTER 2 cheese($138)🧀白色比較nutty軟身同淡味😗,啡色杏仁做base嘅比較硬身味道濃郁🤓。所以店員都有叫我地由白色食起🤵🏻‍♀️。另外配有乾果醬、提子🍇、亞麻籽餅乾、生酮麵包🍞作為配搭。~ Chocolate brownie, poached pea
~ Chiaviar($138)

~ Faux-Gras liver pâté($188)

~ Potato gnocchi($220)🍝

~ PLATTER 2 cheese($138)🧀

~ Chocolate brownie, poached pear($128)🍰
brownie上面加咗Vanilla cream做的冰🧊,配住一齊食令到brownie冇咁濟口😙。另外仲有配到隻紅酒浸嘅啤梨都幾有特色🍐。

~ Rose Bubble($108)🍹
朋友叫咗呢杯岩哂女仔飲👧🏻,粉紅色夠哂少女少得黎又唔會太濃酒味😚。

~ Green Martini ($108)🍸
我叫的呢一杯都係比較比較冇咁烈的cocktail😌,不過我自己就鐘意Rose Bubble多d🤪。

✨值得一提的係呢到的staff好專業👍🏻,介紹得好詳細,我抄都抄唔切😂。而且服務態度都好好💕。