2018-07-04 313 瀏覽
呢間Café位置有啲難搵,去到先知道成條希雲街都有唔少特色Café,見呢度有素食餐單,於是試吓。點咗一個什菌口味嘅滋味薯粒熱鍋 (可以揀煙肉口味或什菌口味),鐵板上,熱辣辣香噴噴,賣相又好,齋睇已經覺得好吸引! 薯粒做底,炒得非常香,加入其他雜菜,例如什菌、青椒、黃椒、洋蔥等等,有好口感,亦有唔同層次嘅味道,最正係面頭鋪咗一層厚厚嘅芝士,隨住鐵板嘅熱力慢慢溶化,的確係愈食愈滋味,個半熟蛋亦非常出色,伴炒得香噴噴嘅雜菜同芝士,又係另一種味道同口感。 成個鍋$75,價錢唔算平,不過性價比高,份量亦唔細,見有男客人都係點一個鍋當一餐,我諗冬天食嘅話更加正! 總括嚟講,值得一試!