2017-08-15 200 瀏覽
今日難得請啊姨食飯,梗係要請佢食d既健康又美味ge野啦😋😋😋上網揾到素食一家,見到d相都好吸引,於是就帶啊姨去食好野,果然無失望,我地都食得津津有味😁😁😁我地點左幾款小食同一款炒麵ge美味素宴,款款都係精心炮製,啊姨話要俾個like👍🏻👍🏻👍🏻香煎竹笙腐皮卷 ($88): 通常食腐皮卷入面d餡都係蘿蔔絲同冬菇,今次用竹笙做餡料,係出乎意料ge好味!腐皮卷煎得香脆,竹笙清爽,外脆外爽,口感豐富😋😋😋靈芝菇肉鬆豆腐 ($75): 靈芝菇鮮味足,豆腐嫩滑,而且蔬菜用料新鮮,唔會好老,簡簡單單ge食材,煮出高質健康ge素菜👍🏻👍🏻👍🏻蘆筍苗百合炒竹笙 ($98):蘆筍同竹笙都係啊姨ge至愛,一碟餸可以滿足佢兩個願望😃😃😃特別想讚下蘆筍,好鮮甜,唔錯👍🏻紅燒野生竹笙素翅 ($42):竹笙素翅算足料,唔會太水,亦唔會太咸,暖暖地飲一盅,好舒服☺️☺️☺️黑松露炒麵 ($88):炒麵唔會太油膩,而且麵質唔會太腍,有嚼勁,配上黑松露令炒麵更香,唔錯👍🏻今次好滿足,又發現左一間美味健康ge素菜餐廳,下次可以再來!