2020-03-18 84 瀏覽
2DP已經成為我飯堂之一喇,因為鐘意佢地嘅新派素食,又好味又好健康😋.除左每次嚟必食嘅甜品之外,今次仲試左原隻菠蘿炒椰菜花飯🍍,賣相就好似泰國菜🇹🇭食到嘅菠蘿炒飯一樣,但係佢用左椰菜花🥦取代飯,食落冇咁滯,另外仲用上素肉碎、雞蛋、素肉鬆、菠蘿、提子乾同腰果,材料豐富,又唔怕為個胃帶來太大負擔😌.另外仲叫左沙嗲素雞串燒🍢同酥炸茄子粒🍆呢兩個小食,素雞食落真係有啲似雞,沙嗲味好香花生醬味🥜,炸茄子配以沙律菜、油醋汁、巴馬臣芝士、橄欖油,係一個不一樣嘅沙律呀🥗.甜品就叫左士多啤梨🍓窩夫🧇鐵觀音雪糕,最愛佢地嘅茶味🍵雪糕🍦,每次必食呀,另外仲叫左紅棗桃膠燉雪梨🍐,雪梨超淋超入味,又好味又滋潤,養顏之選🥰