餐廳: 樂茶軒 (大館)
資訊:

2022-09-21 131 瀏覽
好耐都冇試過嘆吓茶,食下中式點心,見到大館這間中式素菜館,環境別緻,啱晒同媽咪一齊食個靚午餐。這間特色茶藝館,有茶味啤酒,我就揀咗香片茉莉小麥啤😛😛😛至於媽咪揀咗2022 年特級明前獅峰龍井,佢就真係好識飲😂店員話一年得一次😛😛茶味會香啲。香片茉莉小麥啤好特別的茶香味,唔夠原來香片同茉莉配啤酒係可以咁夾。🥰🥰2022 年特級明前獅峰龍井唔好睇小龍井,茶味醇香,甘甜,配埋點心,減少油膩感。💕💕素迷你黑松露燒賣(5件)中西式嘅配搭,好香黑松露味,口感同豬肉燒賣相似,但就冇豬肉燒賣咁肥膩。乾炒素牛腸粉炒得好有鑊氣嘅腸粉!而且醬汁濃味,腸粉夠滑🫶🫶孜然彩椒羊肉串(2串)孜然粉提升了素羊肉的香味,好似係新疆食緊串燒咁😆😆 上湯素豬肉珍珠餃(4件)下面仲有娃娃菜同金針菇,份量都唔少㗎🥰🥰香煎高麗菜餃(2件)煎餃煎得很脆口,唔會有過多水份令到餃子皮冧咗,好食!😋😋

香片茉莉小麥啤
好特別的茶香味,唔夠原來香片同茉莉配啤酒係可以咁夾。🥰🥰

2022 年特級明前獅峰龍井
唔好睇小龍井,茶味醇香,甘甜,配埋點心,減少油膩感。💕💕

素迷你黑松露燒賣(5件)

乾炒素牛腸粉
炒得好有鑊氣嘅腸粉!而且醬汁濃味,腸粉夠滑🫶🫶

孜然彩椒羊肉串(2串)
孜然粉提升了素羊肉的香味,好似係新疆食緊串燒咁😆😆

上湯素豬肉珍珠餃(4件)
下面仲有娃娃菜同金針菇,份量都唔少㗎🥰🥰
香煎高麗菜餃(2件)
煎餃煎得很脆口,唔會有過多水份令到餃子皮冧咗,好食!😋😋