2021-10-31 1567 瀏覽
萬勝節前閉關温書mode啟動,好想快啲測完驗去玩呀😬!上兩星期去左 The Big Things Playground 玩,順便試吓對面既日系餐廳 「The Big Things Party」, 走文清路線,主打日式輕食,餐廳內種左唔少植物、仲有韆鞦比大家打卡影靚相。臨近Halloween都有啲節日裝飾,氣氛唔錯!食物以輕食日式Fusion菜為主,今次試左幾款都覺得甚有水準。🥪吉列玉子三文治玉子用吉列做法真係第一次試,5-6cm厚玉子炸完一啲都唔鞋唔老,仲好嫩滑有蛋香,甜甜地好好味,一份4件好夠份量,夠晒一家人分享。🐔南蠻炸雞雞塊啖啖肉,加埋三文魚籽同蛋黃醬夠滋味,雞件入味,外脆肉嫩,喜歡炸雞既朋友一定唔好錯過。🍱味噌三文魚六野菜便當唔止賣相色彩豐富,仲好健康添! 有三文魚柳,仲有6款不同蔬菜,西蘭花、南瓜、紫椰菜,小蕃茄等,好適合小朋友同Keep fit中既人士食。🍝三文魚籽明太子忌廉烏冬忌廉汁夠香濃稠杰,三文魚籽鹹香,烏冬掛汁一流又保留到彈口感,阿囡勁鐘意食。試埋兩款甜品:🥧柚子檸檬撻賣相吸引,蛋白霜幼滑,檸檬饀酸酸甜甜好解膩,牛油撻底都夠香同脆,好好味。🍰柚子白朱古力蛋糕粉紅色波
萬勝節前閉關温書mode啟動,好想快啲測完驗去玩呀😬!

🥪吉列玉子三文治

🐔南蠻炸雞

🍱味噌三文魚六野菜便當

🍝三文魚籽明太子忌廉烏冬

試埋兩款甜品

🍰柚子白朱古力蛋糕粉紅色波波造型,賣相好igable,白朱古力並非我所好,但內層夾着微微甘澀的柚子啫喱,中和了甜度,加埋海綿蛋糕,甜中帶酸,幾有層次感。

配埋兩杯特飲🍹: 士多啤梨櫻特飲和自家種植紫蘇特飲,夠晒fresh解渴。
2021-10-16