邊個話紗廠只得文青cafe架🤣果日行開見到依間中菜館提供既點心造型款式都幾新穎, 所以試一試🥰裝修比較走懷舊風一點, 亦有用上霓虹燈作裝飾😉茶位就$12一位💁🏻‍♀️主要有5款茶選擇, 當日簡左清香烏龍, 用既係茶包, 飲落真係清香到個味道覺得淡左啲😅一共叫左7款點心😛排名不分先後👇﹟游來游去金魚餃(2件)﹟飛機流沙包(3件)﹟紅油抄手(5粒)﹟千頁皮蛋豆腐 ﹟黑白蝦米腸粉﹟黑天鵝芋角﹟三色燒賣▫️重點推介👍﹟講到上鏡既點心, 飛機流沙包就走唔甩啦✈️ 用左飛行棋黎做成個presentation夠盞鬼,充滿童年既味道🙊流沙奶黃餡不會太甜膩, 放左陣都仲有流心效果🤤﹟另一個有睇頭既就係個黑天鵝🦢一上枱,店員仲會倒啲水係底下啲乾冰, 造成煙霧既感覺😍要影相就要快啦📸️食落外層好酥脆, 入面就有濕潤既鹹味餡👍﹟千頁豆腐亦都係一個比較出色既食物, 完美地突顯廚師既刀工👨🏻‍🍳將豆腐切成薄片, 再加埋偏杰身少少既芝麻醬, 充分地沾住食😋﹟最後一款比較推介既仲有個蝦米腸🦐賣相用咗鴛鴦黑白色, 食落軟糯亦都好足料😛

一共叫左7款點心😛
排名不分先後👇
﹟游來游去金魚餃(2件)
﹟飛機流沙包(3件)
﹟紅油抄手(5粒)
﹟千頁皮蛋豆腐
﹟黑白蝦米腸粉