2019-03-18 45 瀏覽
近期係紅磡如果想飲台式飲品,首選一定係丸作食茶我第一次飲呢間野既時候完全係係一個機緣巧合既情況下,果晚食完飯行過見到新開,比佢好多味道既珍珠吸引左,就去試下,結果一試返唔到轉頭,keel住幫襯近日試左佢杯黑糖珍珠黑糖紅茶拿鐵,比起就咁鮮奶,我比較鐘意多左份茶味既black tea latte, 呢杯野做得出色既地方係茶同奶既味道平衡得岩岩好,黑糖又唔會太甜,留意返佢係黑糖系列,所以珍珠一定係黑糖朋友就叫左杯烏龍奶茶配粉紅色既仙人拿珍珠,呢杯相對冇咁甜,飲得出係烏龍茶既茶底,完全冇呃人!仙人拿珍珠係甜甜地的,因為佢顏色幾靚同甜甜地既味好得我心,所以我地次次黎如果係買野飲加珍珍都好鐘意加仙人拿珍珠!紅磡有另一間個名同呢間好似,有次以為係分店買錯左,大家如果想試呢間要睇清楚d個名
近期係紅磡如果想飲台式飲品,首選一定係丸作食茶