2018-02-04
之前朋友帶我去觀塘食過Moreish & Malt,食物味道同服務都不錯,最近一次幫襯,店員話佢地喺紅磡開咗間分店,叫我地去捧吓場。之前喺觀塘都係食Dinner,今次就嚟食個Brunch。餐廳喺紅磡嘅逸酒店嘅一樓,但喺酒店外面望就見唔到餐廳招牌,酒店大門亦冇擺餐牌出嚟,除非係酒店客人或者專登嚟,否則行街經過嚟食嘅應該較少。【邪惡朱古力$58】跟餐加$58就配呢杯邪惡朱古力,英文名Monster Shake。上枱果然Amazing,Mike Shake嘅「配料」有一大塊朱古力餅、蛋糕件同朱古力Bar,再加一大堆滿瀉嘅忌廉,忌廉上面有啲彩色朱古力碎、朱古力漿。由於太大杯,驚未食主菜已經飲飽,所以我採取「策略性食法」,將朱古力餅同蛋糕留到最後當甜品。【紐西蘭肉眼扒(6oz.)炒蛋、多士$108】有炒蛋、多士同番茄,感覺有啲all day breakfast feel,一上枱覺得好有朝氣。叫咗五成熟嘅肉眼扒,煎出嚟有部份差不多七至八成,不過還好係靚肉眼扒,就算稍為熟都仲係好Juicy,肉味濃郁。炒蛋就不嬲係my favorite,帶啲蛋汁,食落好香滑又有濃濃蛋香味。多士就香脆可口,配有番茄醬可
多士就香脆可口,配有番茄醬可以點多士食,個人建議餐廳不如將鮮番茄切粒放上多士,更加新鮮好味。
【什菌意大利雲吞配蟹肉忌廉汁$108】蟹肉忌廉汁蟹肉都幾多,用料十足。雲吞軟腍度適中,配上好Creamy嘅忌廉汁,軟滑得嚟又有少少咬口。一粒一口滿口又鮮又creamy嘅蟹肉,感覺非常滿足。
餐廳啲窗係落地玻璃,光線充足又開揚,店員話遲啲會加返啲梳化位,食客就坐得舒服啲。餐廳喺紅磡舊區嗰邊,呢類型美式餐廳應該較少,好餐廳應該要多多支持,希望越來越多人食,越來越多人食。