2017-12-09
今天的黃埔食肆林立,之前都來過食過幾間都吾錯,喜歡試新店的我又怎麼會錯過黃埔的美食,每間試一次也要一段時間才完成,今晚就來到了這龍門冰室,冰室二字感覺好有懷舊feel,像回到了小時候,媽媽帶我到冰室食野,一於同老公入去懷舊一番!餐廳地方整潔,座位舒適。香濃凍鴛鴦和甜度適中的紅豆冰瑞士雞翼:雞翼好滑又入味,真的食不停口!餐湯:雜菜湯,湯味濃郁又足料,酸酸甜甜好開胃。美式雜扒:份量都好多,有豬扒、雞扒、腸仔、姻肉、煎蛋。豬扒和雞扒都好入味又夠嫩滑,可配飯或意粉或薯菜,我選了薯菜,因為喜歡薯條香脆,配埋香濃的黑椒汁甚惹味!芝士焗豬扒意粉:大大碟好底食,豬扒都好大塊又林滑,芝士夠多夠香濃,意粉軟硬適中,十分美味!右邊是木糠布甸,左邊是提拉米蘇。味道吾錯,甜度適中,口感香滑!西多士:小時候最喜歡食的西多士,叫返份懷舊一下,西多夠厚度,中間還有花生醬,金黃色的外層加上糖漿和牛油,味道甜甜的,口感外脆內軟,美味!
餐廳地方整潔,座位舒適。
香濃凍鴛鴦和甜度適中的紅豆冰
瑞士雞翼:雞翼好滑又入味,真的食不停口!
餐湯:雜菜湯,湯味濃郁又足料,酸酸甜甜好開胃。