2021-01-03 145 瀏覽
有日經過紅磡見到新開一間好日系feel嘅cafe 無猶豫嘅情況吓去試-📌 酒漬桂圓紅棗戚風蛋糕(期間限定) $58屬於比較新穎嘅口味🥰加上我中意食戚風蛋糕所以試吓呢款黑糖蛋糕base 唔會死甜 而且每啖仲會食到釀製過嘅桂圓肉同紅棗肉 清甜嘅味道仲有一點好欣賞係出面果層cream好輕盈 食完一啲罪惡感都無😆每一樣食材都配搭得好好😇😇誠意推介👍🏼📌日落富士乳酪磅蛋糕(期間限定)首先賣相已經好值得影相打卡📸 相比之下呢款蛋糕食落實在啲 紮實啲☺️各有出色嘅地方 友人表示每啖食到香濃抹茶味🍵但係柚子果層又做得一個平衡 多咗一份清新嘅味道😍😍 中意柚子香 又中意日本抹茶味道就要試🥰📌一加一 $55幫襯當日無頭緒飲咩好 就聽店長推介😄其實係Latte再加多shot espresso嘅組合😙 呢個組合令到成杯飲品嘅咖啡香味更突出 但又未去到black coffee果種咁唔係個個接受到😍 呢個advanced version 啱啲飲唔到plain 齋啡 但又想感受多啲齋啡嘅香味同埋味道嘅朋友仔🤪🤪
📌 酒漬桂圓紅棗戚風蛋糕(期間限定) $58
屬於比較新穎嘅口味🥰加上我中意食戚風蛋糕所以試吓
📌日落富士乳酪磅蛋糕(期間限定)
📌一加一 $55
幫襯當日無頭緒飲咩好 就聽店長推介😄