2019-08-30 334 瀏覽
美味街真係我由細到大食過最好食嘅港式串燒店之一🤫佢平日已經吸引到好多紅磡附近Poly嘅學生同埋街坊嚟幫襯,平日令身啲人龍同外買都係多到爆嘅,今日我就要介紹我認為係佢鎮店之寶嘅蛋炒腸粉😍😍😍 ========================蛋炒腸粉 $16腸粉唔係單單係蒸爐攞出黎剪一剪炒兩炒就完嗰種🙅🏻‍♀️師傅會純熟地首先係鑊嗰度攞落啲油,將腸粉剪兩剪倒入去炒,等佢嘅腸粉炒到邊邊有少少焦脆同煎香左之後就再加蛋🍳唔使比一陣蛋到好快脆咁熟咗上碟🤘🏻跟住又落夠足本嘅豉油甜醬麻醬芝麻,一碟完美充滿回憶嘅蛋炒腸粉就出現咗啦😭唔係我吹大左但係佢每一條腸粉都係真係有煎香過,夠熱同辣手之餘可以食得出佢好有鑊氣,蛋同腸粉嘅焦香味兩者都令人食過返尋味🤩唔夠醬料又可以自己再落,平日想簡單有滿足感有幾難?食碟蛋炒腸粉就得啦💗💗========================巧味道指數👅:👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻再食過指數🏃🏻‍♀️:👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻錫荷包指數💸:👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻服務正指數👩🏻‍🍳:👧🏻👧🏻👧🏻環境靚指數👀:👧🏻👧🏻========================📍 美味佳 (紅磡)紅磡寶其利街2號
蛋炒腸粉 $16
巧味道指數👅:👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻
再食過指數🏃🏻‍♀️:👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻
錫荷包指數💸:👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻
服務正指數👩🏻‍🍳:👧🏻👧🏻👧🏻
環境靚指數👀:👧🏻👧🏻
========================
📍 美味佳 (紅磡)
紅磡寶其利街2號地舖
========================
#hk #hkig #hkigfood #hkfood #food #couple #hkeat #eat #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodporn #hkfoodie #hkfood #美食 #美味佳 #蛋腸粉 #腸粉