2019-10-01
紅橋附近出名多餐廳,友人就推介行黎呢邊搵好野食見到好似幾抵食,門面餐牌又幾吸引餐廳四四方方 座位都唔會逼夾 不過當晚人流就唔係太多款式都多選擇 但呢度主打咖哩 點都要叫黎試下叫野食要先到櫃臺比錢喔辣度有得選擇 小 中 大 3種 我唔太食得辣 所以選擇小辣 另外加5蚊有溫泉蛋咖喱應該係以巴基斯坦口味調配 唔會有印度嗰種好濃烈嘅香料味 亦都唔係日式嗰種甜味 我比較鍾意呢種 而且唔會好辣 唔食得辣既朋友仔都食到牛肋既份量都好多 有8-9舊左右 煮得好冧 同咖哩夹埋餸飯 會食個唔停同友人share食 所以都叫左不同款式 蕃茄湯豬頸肉流心蛋米線蕃茄湯見到係用左好多蕃茄熬製 味道濃郁 因為唔係出面唔新鮮用茄膏整既 所以食到最尾 成個湯都飲埋 豬頸肉食落個味道其實似叉燒🤣🤣 不過都整得好入味唯一唔太好係叫錯米線 因為米線未身無味 又掛唔到湯汁,但相信叫螺絲粉會好食好多最後仲叫左芝士年糕 $19/2外脆內軟 芝士仲可以拉到小小絲 要趁熱食 入面芝士都好多 唔會好咸 連埋野飲 150落到樓 2人晚餐黎講好抵食 絕對良心小店
見到好似幾抵食,門面餐牌又幾吸引
餐廳四四方方 座位都唔會逼夾 不過當晚人流就唔係太多
款式都多選擇 但呢度主打咖哩 點都要叫黎試下