2016-07-24
每天返工放工都會經過這間川菜店,呢個店係半山行人電梯嘅橋底,俾人種約隱約現嘅感覺,是日星期六,我終於去了試到試!原來間餐廳俾我想像中嘅細! 店內一覽無遺,約11-12張台,但看店主在裝飾落了不少功夫,上至粒飾下至地墊都緊貼中國風。中午有三道菜嘅午市套餐。只係88 蚊! 三道菜的選擇分別係前菜(凉菜,小吃) , 主菜 (面居多, 擔擔麵,炸醬面,炒面) 和side (點心類,水餃, 小籠包, 紅油抄手). 點了椒鹽茄子, 炸醬面和小籠包。 送了一客菜, 鐵觀音。食物約20 分鐘左右黎到。 椒鹽茄子好脆口,外脆內軟好鬼正! 加上炸蒜蓉爽到暈! 望食就比較失色。 炸醬面只有芽菜同青瓜絲, 炸醬味有點兒稀,味較淡口; 但面身係ok 嘅。最後黎嘅小籠包有兩隻, 小籠包就不過不失,不過其中一隻未吃已經漏晒d 湯汁出黎(泣)
點了椒鹽茄子, 炸醬面和小籠包。 送了一客菜, 鐵觀音。
椒鹽茄子
炸醬面