2018-12-08 3133 瀏覽
呢餐飯真係約到天荒地老,  已經忘記從何時開始夾時間, 夾到同事都唔撈喇, 先食到呢餐飯.近期工作氣氛好麻麻, 所以同同事約出黎一聚, 舒口悶氣~~閒日訂檯較容易, 因為有大肚婆的關係, 訂檯時專登request , 希望座位可安排較舒適一點.睇個menu好有趣, 因為如果你齋睇中文, 真係未必知道自己叫左咩食, 所以要望埋下面既英文, 你先知其實係乜東東~餐廳外面環境:入面環境, 地方唔算好大, 一眼望晒是日餐單:炸炸諦 -- Cheesy Fries (Sweet Potato) $88上面舖滿溶左既芝士, 薯條用左番薯造再炸, 所以味道又咸又甜, 幾好味.森山黑松露磨菇頭天使麵 -- Turffle Mushroom Angel Hair $138一擺上枱就聞到好濃烈的黑松露味道, 醬汁好口身, 不過麵質就較腍, 但整體味道好好既! 上面有條麵包條襯下咁,卜卜脆~小忌廉鐘意去意大利食雞油飯 -Chicken Risotto with Cream Saurse $148似乎同樣煮法, 用忌廉汁黎煮,雞肉好嫰滑, 仲要加埋芝士碎片, 令到味道更香滑, 同樣好美味! 小豬仔好慢好慢咁去
近期工作氣氛好麻麻, 所以同同事約出黎一聚, 舒口悶氣~~

餐廳外面環境:

入面環境, 地方唔算好大, 一眼望晒

是日餐單:

小豬仔好慢好慢咁去打排球 -- Show Cook Pork $228
味道拍得住 OutXXXX 果類的美式餐廳, 肉與骨可以分離得好徹底. 肉質好腍好嫰, 燒烤醬好濃郁.

我個牛皮包係邊度 -- Beef Wellington $238

呢個好吸引, 因為外面有一層酥皮包, 包住件牛(扒), 用刀切開時, FEEL到件牛又係好腍, 入口時又鬆軟, 唔會覺得靭, 味道好好!

整晚既食物都做得好好, 而且呢度俾人感覺好relax, 傾計一流!
食到尾聲, 我地才發現, 原來呢度可以叫埋佢分店 "秋香" 既食物, 仲送埋過黎添!
我地亦每人叫左一杯飲品, 我自己就叫左杯 榛子咖啡, 好香滑~

同事要左杯特濃, 勁細杯~ 不過個杯好靚, 所以借黎影下相!

2018-11-15