2021-06-03
🤎火五越式牛肉粉專門店🤎糧尾恩物!性價比高的越南粉面店,一入到去你會覺得自己好後生🤣因為全部waiters都好後生,超級有活力同親和力。🤍 火五火車頭牛肉河粉 $62呢個火車頭超抵食,內有生牛肉、熟牛肉、和牛牛丸、扎肉。個和牛牛丸真係好食到爆,超級彈牙爽口!👍🏻👍🏻而入面嘅熟牛肋條都超級嫩口,好好味,真係值得一試🤍 香茅豬頸肉撈檬 $58雖然我叫左少粉,但份量都超級大!個豬頸肉好重香茅味,而入邊都好足青瓜絲同甘荀絲🤍 手作大蝦米紙卷 $38呢個米紙卷有4個,每一個米紙卷都有一隻大蝦,好足料,不過同其他越南餐廳相比,呢個米紙卷唔會好勁香草味,都幾啱香港人口味。🤍 越式炸蝦春卷 $28一份有3條春卷,超級抵食,淡淡都有蝦肉。雖然本身expect係短身嘅網春卷,但呢隻長條形嘅春卷都係幾好食🤣🤍凍越式香滑濃咖啡 $19🤍凍越南三色冰 $19係炎炎夏日下,呢兩杯野飲簡直救咗我哋一命,椰子肉配椰肉嘅三色冰揀直係夏天必備嘅良品🥥杯咖啡都好重煉奶😙正📍 火五越式牛肉粉專門店佐敦白加士街55號其昌樓地舖
🤍 火五火車頭牛肉河粉 $62
🤍 香茅豬頸肉撈檬 $58