2023-12-20 10 瀏覽
之前食過臺北棧行特式精緻啲路線既台灣菜,令我覺得好impressive。事隔大半年再嚟覆桌,食物質素高咗,食得出有進步👍🏻蒜泥台灣水蓮就算台灣菜 都唔係到到有水蓮 ,好fresh嘅一道燙青菜😂 水蓮爽口而冇青草味,烚完成個底好多水,溝稀咗啲蒜泥,入口味道好淡淡然😂酸辣雲耳蓮藕酸酸辣辣幾開胃,蓮藕爽脆入味,同雲耳嘅配搭都非常出色!櫻花蝦麻辣魯肉飯櫻花蝦嘅香味覆蓋咗成碟滷肉飯,而家添咗麻辣嘅特色!呢個我同朋友都覺得好好食💖🥹滷肉肥瘦適中,飯亦都偏濕。肉鬆皮蛋魯肉飯話你知呢間店嘅肉鬆皮蛋魯肉飯絕對係一試難忘👍!飯粒飽滿彈牙,每粒都吸飽魯汁,仲有肉鬆嘅鹹香,當陣單係飯就已經好多味道😍。配上獨特嘅皮蛋,口感獨特,入口即化,帶嚟一股難以忘懷嘅風味,味道更加豐富,令人著迷🎊。少唔得要公認最好食嘅魯肉,軟滑噴香,每一啖都滿足,食得完全唔捨得停🙌。仲有飯量凍凍哋,一點都唔會太膩,你越食就越想食😋!完全係喺味覺上嘅一場盛宴🎉,而每一口都令你興奮萬分😁。朋友果然話食嘅就係人生嘅一種樂趣,一齊嚟試下呢個肉鬆皮蛋魯肉飯啦,在呢度食,唔洗怕肚餓,保證好食滿足😀,你唔試一下就真係會後悔㗎🌟!芭樂苦瓜汁,新鮮即搾,飲
蒜泥台灣水蓮
酸辣雲耳蓮藕
酸酸辣辣幾開胃,蓮藕爽脆入味,同雲耳嘅配搭都非常出色!
櫻花蝦麻辣魯肉飯
肉鬆皮蛋魯肉飯

芭樂苦瓜汁,新鮮即搾,飲落幾甘香 ~配左芭樂會有甜味溝淡下,中間仲會飲到果粒!