2023-12-05
冇錯冇錯係大埔返工既我成日都經過呢間店,佢既食物賣相吸引,每樣菜式個伴碟都整得好精緻,真係加分既位黎架,有咩節日黎依度慶祝真係唔錯🥰😆Lunch set ($338)雞胸凱撤沙律雖然只係前菜,但份量都唔會話少,蔬菜新鮮,雞胸唔會鞋口法式龍蝦湯(+$40)湯質感順滑又重龍蝦鮮味,又會有粒粒龍蝦肉,好有口感。表面仲有拉花,更加配上一塊蒜蓉包tim美國安格斯肉眼扒(+$80)叫5成熟就啱啱好,肉質質感幾好都夠juicy,牛味濃郁,就連伴碟都好有心思整得好靚是日甜品Cappuccino (+$20)Pink lady ($118)原來係荔枝味嘅梳打,飲落酸酸甜甜法式低溫慢煮東星石斑 ($328)用咗慢煮方法去烹調,完全保留到魚嘅鮮味,連唔中意食魚既媽咪都讚魚嘅外皮煎得香脆,魚肉滑身,食唔停喎原隻海膽雪糕 ($228)係,我最期待嘅甜品,海膽盒裝住一球海膽雪糕,海膽味好鮮甜,係好有驚喜,鹹鹹甜甜味道好夾季節時令生蠔 ($68)生蠔鮮甜飽滿,有海水鮮味,配上檸檬汁,味道升華咗一級
Lunch set ($338)
雞胸凱撤沙律
雖然只係前菜,但份量都唔會話少,蔬菜新鮮,雞胸唔會鞋口
法式龍蝦湯(+$40)
美國安格斯肉眼扒(+$80)
叫5成熟就啱啱好,肉質質感幾好都夠juicy,牛味濃郁,
就連伴碟都好有心思整得好靚
是日甜品
Cappuccino (+$20)
Pink lady ($118)
原來係荔枝味嘅梳打,飲落酸酸甜甜
法式低溫慢煮東星石斑 ($328)
原隻海膽雪糕 ($228)
季節時令生蠔 ($68)
生蠔鮮甜飽滿,有海水鮮味,配上檸檬汁,味道升華咗一級